Novinky Promo akce2
logo CODEWARE
Domů Potisk etiket a karet Řešení Blog Servisní středisko

RFID a RTLS technologie

RFID identifikace je novodobý způsob identifikace, ve kterém se využívají rádiové vlny. To umožňuje bezdrátovou identifikaci, při které se data uložená v RFID tagu (čipu) čtou pomocí RFID čteček.

Informace (data) v RFID tagu se pomocí čtečky načítají do systémů (ekonomických, skladových, …), které s těmito daty následně pracují podle potřeby. V průmyslu se RFID tagy využívají ke sledování výrobních a logistických procesů nebo při inventarizaci.

V podstatě se nasazují tam, kde je potřeba data sbírat rychle a ve větších objemech a kde není možné pracovat s čárovým nebo 2D kódem, u kterých je nutné zajistit přímou viditelnost pro čtečku (čárový kód na etiketě a podobně).

Datová identifikace uložená v tagu může obsahovat různé informace k danému materiálu nebo zboží (kód, zakázku, variantu, výsledek po průchodu kontrolním stanovištěm, …). Jak ale z této informace zjistit souřadnice materiálu nebo zboží? Zapomeňte na GPS, do průmyslných hal potřebný signál nepronikne. Pro tyto účely – přidání přesných souřadnic k identifikaci materiálu nebo zboží – slouží RTLS (Real-Time Location System).

CODEWARE je partnerem a hlavním distributorem společnosti KATHREIN, která spojuje RFID a RTLS do jednoho systému.

V průmyslu se nasazuje RTLS a RFID například do těchto procesů:

  • Automatizace skladování a dodavatelského řetězce
  • Work-in-Process / Kanban / Doplňování / Re-work
  • Sledování vozu v OEM závodě (výroba a logistika) nebo u dealerů
  • Správa kontejnerů a sledování objektů

Průmyslová řešení od Kathrein/CODEWARE nabízí zkušenosti obou společností v různých sférách průmyslu.

CODEWARE se specializuje na RFID a RTLS technologie v středoevropském regionu a využívá konference jako prostředek pro sdílení zkušeností a znalostí v této oblasti. 

Na základě všech zkušeností a spolupráce se středoevropskými společnostmi Vám CODEWARE pomůže s návrhem systému RFID nebo RTLS, navrhne vhodné zařízení včetně potřebného software a konfigurace, popřípadě implementace do dalších systémů automatizace v průmyslu.

logo