Novinky Promo akce2
logo CODEWARE
Domů Potisk etiket a karet Řešení Blog Servisní středisko

Tajemství efektivity čtení čárových kódů: Proč byste měli raději sáhnout po čtečce než po chytrém telefonu?



Použití čárových kódů se stalo neodmyslitelnou součástí každodenního života. Pro jejich čtení se vždy používaly speciální čtečky.  V současnosti přichází nový trend - mnoho lidí využívá k tomuto účelu své chytré telefony. Nicméně, použití čtečky pro čtení čárových kódů stále přináší několik výhod oproti chytrému telefonu.


 

  • Rychlost a spolehlivost

Čtečky čárových kódů mají pouze jediný úkol - přesně a spolehlivě dekódovat čárový kód, což znamená, že jsou mnohem rychlejší a spolehlivější než chytré telefony. Čtečky mají větší citlivost a dokážou číst kódy v různých podmínkách, jako je třeba slabé osvětlení. Klasické kamery v mobilních telefonech sice umí čárové kódy dekódovat také, ale v náročnějších podmínkách mohou selhat.

  • Široká škála typů kódů

Existuje mnoho typů čárových kódů, a některé z nich mohou být pro chytré telefony obtížně čitelné. Čtečky mají však větší schopnost rozpoznávat různé typy čárových kódů, včetně těch nejnovějších a nejsložitějších. Například DPM kód (Direct part marking) je speciální kód, který se aplikuje přímo na součástky během výroby pomocí laseru nebo razících strojů. Tyto kódy mohou být v náročných podmínkách obtížněji dekódovatelné, ale specializované čtečky čárových kódů s pomocí speciálního přisvícení dokážou překonat tyto výzvy rychle a spolehlivě.

  • Čtení na velké vzdálenosti

Čtení čárových kódů na velké vzdálenosti je v mnoha oblastech logistiky již standardem. Chytré telefony si s takovouto výzvou málokdy poradí. Pokud chcete snímat čárové kódy ve vzdálenosti nad půl metru, chytrý telefon můžete rovnou odložit na stůl. Čtečky jsou navrženy speciálně pro tento účel a jsou v této oblasti mnohem spolehlivější a rychlejší.

  • Výdrž baterie

Používání chytrého telefonu jako čtečky může mít negativní vliv na výdrž baterie. Čtečky mají většinou velkou baterii a jsou navrženy tak, aby vydržely mnoho hodin nepřetržitého používání.

  • Odolnost vs. pracovní prostředí

V průmyslu a logistice často pracujete v prostředí, které může být pro chytrý telefon nepříznivé, například může být prašné nebo vlhké. Použití specializovaných čteček čárových kódů je v dlouhodobém horizontu mnohem výhodnější než použití chytrých telefonů. Tyto čtečky jsou konstruovány tak, aby vydržely mnoho let a aby byly odolné proti nárazům, pádům a prachu. Jsou navrženy pro každodenní použití v průmyslových podmínkách a mají delší životnost než klasické kamery v mobilních telefonech.

  • Cenová efektivnost

Čtečky jsou většinou cenově dostupnější než nové chytré telefony. Pokud potřebujete čtečku jen občas používat, může být výhodnější investovat do čtečky než do nového chytrého telefonu.

  • Využití v průmyslu

Specializované čtečky čárových kódů jsou nezbytnou součástí mnoha průmyslových aplikací. Používají se například v oblasti výroby, logistiky a skladování, kde se čtečky používají k rychlému a spolehlivému čtení čárových kódů na výrobních linkách, paletách nebo krabicích. V průmyslových aplikacích je velmi důležité mít spolehlivý a přesný systém pro čtení čárových kódů, který zajistí rychlý a přesný sběr dat.

  • Efektivita práce

Už žádné hraní her na chytrých telefonech během pracovní doby :-) Jak jsme psali na začátku článku - čtečky čárových kódů mají pouze jediný úkol - přesně a spolehlivě dekódovat čárový kód!

Obraťte se na CODEWARE, budete rychleji a bezchybně načítat kódy a ušetříte čas, nervy a peníze.

 

logo